Om man nu måste uttala det

Rocky känner en viss doftRocky är en himla skön serie, och bra om man är gammal men ändå vill veta hur de halvgamla har det (inte tonåringarna alltså utan 70-talisterna). Dessutom kan man snappa upp ett och annat nytt ord där ibland. Men det här blir jag bara brydd av:

klobasa

Det betyder bajsa (som man ju måste säga ibland, även om man är lite pryd), och det är alltid bra med synonymer. Men det här mystiska ordet – hur ska det uttalas? Var kommer det ifrån, och var ska man lägga betoningen?

Andra bloggar om: , , , .

4 thoughts on “Om man nu måste uttala det

  1. K. L. Obasa says:

    Jag vet inte hur man uttalar det, men lite intressant fakta från en googlesökning: ”The secret to making good klobasa is using just the right amount of garlic.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *