Lördag. Har parkerat mig i soffan med en hög böcker och tidningar, bärbara datorn, tekopp och knäckemacka. Mannen knattrar i köket. De andra sover. Solen som lyste upp mitt hörn nyss och gjorde skärmen till en spegel har dragit vidare och skiner nu på de snöskottande männen på taket utanför. Tänker ligga här hela dagen och läsa, skriva och prata med folk som kommer förbi. Det känns bra.

”My mind to your mind. Your thoughts to my thoughts.”

Dottern och jag var på Sinnescirkus igår, en föreställning med mentalisten Henrik Fexueus. Vi var inbjudna som bloggare och var uppmanade att infinna oss klockan 17 prick. Väl där visade det sig att föreställningen inte började förrän 19, och inte var slut förrän 22. Irriterande tyckte vi, men när föreställningen var slut 22:08 stod vi upp och applåderade så att händerna sved och ångrade inte en minut av kvällen.
”Så jag lika starstruck ut som du när jag fick min bok signerad” frågade dottern efteråt. ”Förmodligen” mumlade jag, ”men sschh nu, jag försöker komma ihåg vad han sa till den där tjejen som fick hålla i boken i slutscenen.”
Ja ni fattar att det var helt lysande. Jag säger det igen om ni inte fattade: det var lysande. Har legat halva natten och försökt komma på hur han gjorde själva tricket. Inget trolleri, bara manipulation.

Vad mer? SAMÖ-övningen gick bra. Vi satte hård press på myndigheterna. Somliga klarade sig bra, andra mindre bra. Streetfotokursen var rolig men dyr. Har recenserat här, vet inte om det är läsbart för folk utanför Facebook. Här är min favoritbild från kurshelgen:

early skaters (sign of spring)

och här fler bilder.

Nu ska jag återgå till bokhögen! Ajöss på en stund!

 

One Reply to “Lördag, soffhörn, sinnesförvirring”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *