Jag har alldeles för många böcker på gång just nu, men de har liksom bara ramlat över mig.

Le Ton beau de Marot av Douglas Hofstadter räknas inte riktigt, för den ligger uppslagen på bordet i vardagsrummet och läses av vem som råkar vilja läsa just för stunden. Det spelar nämligen ingen roll var man slår upp den, det står alltid något intressant. Jag fick låna den en vacker dag för hundra år sen av Jonas Söderström och har hemskt nog aldrig lämnat tillbaka den – först skulle bara sonen läsa den, sen dottern, sen jag igen och så vidare … Men nu har jag tagit mig själv i örat och beställt en egen, så nu ska Jonas få tillbaka sitt ex. (Eller den nya kanske? Jag är rädd att hans har blivit ganska tummat vid det här laget :(

trave 1

 

Margaret Atwoods The Year of the flood började jag läsa igår och är ett lån både från biblioteket och en vän som kanske inte vill ha sitt namn med här (får man egentligen låna ut sina bibblaböcker?). Det är mitt andra Atwood-försök: jag läste Oryx och Crake i somras och störde mig så mycket på översättningen att jag knappt kunde koncentrera mig på själva boken. (Ordet nassonger som kommer igen flera gånger i början utan närmare förklaring visar sig vara namnet på jättelika genmanipulerade grisar: pigoons i orginalet. Och så vidare. Hu.)

Fick Vips så blev det liv av Bob Hansson i julklapp men har inte hunnit läsa mer än några sidor. Det är inte bokens fel; det är för att jag har den som kvällslektyr. Nu för tiden är jag så trött när jag går och lägger mig att jag mycket sällan hinner läsa mer än en sida innan jag tvärsomnar, ofta med boken på näsan. Det är väl åldern antar jag, håhå jaja.

Köpte Tickling the English av irländaren Dara Ó Briain på Belfasts flygplats sist och hade tänkt ge till dottern. Måste bara läsa ut den först för den är rolig. Också på nattduksbordet, så det kan ta ett tag Isabel :o

Tredje boken i kvällshögen: Henrik Fexeus bok om påverkan: När du gör som jag vill. Läser den med ännu större intresse efter föreställningen i fredags, som ännu inte har släppt taget om mina tankar.

Carin Hjulströms Finns inte på kartan köpte jag häromdagen i Konsumkön, mot bättre vetande och trots löfte om köpstopp på böcker, för att en recensent på omslaget uppgav att han ”skrattade sex gånger på de första 40 sidorna” och jag saknar verkligen böcker som får mig att skratta. Tyvärr har jag och Magnus Utvik på SVT Godmorgon Sverige inte alls samma humor, verkar det som. Det är en bra bok, men jag skrattar inte.

Jag saknar dig, jag saknar dig! av Peter Pohl och Kinna Gieth är en av mina absoluta favoritböcker och jag har skrivit om den förut. Just nu har jag den som tunnelbanebok. Den ska tydligen komma som film i år, det ser jag fram mot.

Jag har en bunt tidningar under läsning också. Det här är mina favoritmagasin, de som jag prenumererar på eller köper regelbundet.

Äventyr (tidigare Äventyrliga familjer), Situation Stockholm, Språktidningen, Filter och Mothering.

Ska-läsa-högen:

 

trave 2

 

 • Summan av kardemumman av Zac O’Yeah
 • Sorgesång för Easterly av Petina Gappah
 • Culture of fear av Barry Glassner
 • Shikasta av Doris Lessing
 • Natten innan de hängde Ruth Ellis av Margareta Strömstedt
 • Insekt av Claire Castillon
 • Baudolino av Umberto Eco
 • Mandelkärnan av Inger Alfvén
 • Till sista andetaget av Anne Swärd
 • Tonåringar av Ingrid Gråberg och Jenny Klefbom

Nyligen-lästa-högen:

trave 3

 

 • Mahatma! av Zac O’Yeah
 • Med livet framför sig av Emile Ajar
 • Kafka on the shore av Haruki Murakami
 • With Child av Laurie R King
 • The mating season av P G Wodehouse
 • The Book on the Taboo on Knowing Who You Are av Alan Watts
 • Eat Pray Love av Elizabeth Gilbert
 • Radhusdisco av Morgan Larsson (för Breakfast Book Club)
 • Bluffen av Unni Drougge (inte med på bilden, också för BBC)
 • Att älska henne … av Alex Schulman (inte med på bilden, också för BBC)
 • Connected av Nicholas A. Christakis

 

6 Replies to “Bokblogg: Atwood, Hansson, Hjulström med flera”

 1. oj, jag skulle digna under sådana högar – skulle få sån ångest att jag inte skulle få nåt läst.
  Möjligen kan jag ha små mentala lappar med flera av de där böckerna i bakhuvudet – såg förresten att Pettinah Gappas bok kommit i pocket nu, den tänker jag antagligen köpa när jag läst ut Connected.
  (Det blir mycket Helena Hansson här ett tag!)
  ;-)

 2. Äsch jag dignar inte, jag bara läser alldeles för många böcker samtidigt. Det finns säkert en bokstavskombination för sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *