Rocky känner en viss doftRocky är en himla skön serie, och bra om man är gammal men ändå vill veta hur de halvgamla har det (inte tonåringarna alltså utan 70-talisterna). Dessutom kan man snappa upp ett och annat nytt ord där ibland. Men det här blir jag bara brydd av:

klobasa

Det betyder bajsa (som man ju måste säga ibland, även om man är lite pryd), och det är alltid bra med synonymer. Men det här mystiska ordet – hur ska det uttalas? Var kommer det ifrån, och var ska man lägga betoningen?

Andra bloggar om: , , , .

4 Replies to “Om man nu måste uttala det”

  1. Jag vet inte hur man uttalar det, men lite intressant fakta från en googlesökning: ”The secret to making good klobasa is using just the right amount of garlic.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *