Och då menar jag verkligen begäran, som i åtrå, hunger, snudd på extas.
(egentligen chokladfondanger)
(egentligen chokladfondanter)
(remix av två recept på Tasteline)
Ingredienser till 6 st ekologiska chokladpluffar
- 150 g mörk ekologisk choklad
- 150 g ekologiskt smör
- 3 msk ekologiskt strösocker
- 3 äggulor
- 3 hela ägg (alltså 6 eko-ägg allt som allt)
- 3 msk ekologiskt vetemjöl
- 6 stora muffinsformar (1,5 dl), helst pappersformar
- bakplåtspapper (inte absolut nödvändigt)
Ställ fram smöret så att det hinner bli lite mjukt.
Om du har porslinsformar, smörj dem ordentligt och klipp gärna till en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten av varje form.
Smält chokladen i vattenbad (en djup tallrik över en kastrull med sjudande vatten). Låt den svalna lite, i ett fönster kanske.
Lägg socker och mjuka smörskivor i en skål, vispa ihop med elvisp.
Vispa först ner en äggula i taget. Sen de tre äggen.
Rör ner mjölet och sen chokladen. (OBS! Hit kan du förbereda dagen innan och ställa in i kylskåp!)
Fördela smeten i formarna. (Den ska vara rumsvarm och mjukrörd.) (OBS! Hit kan du förbereda samma dag.)
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i tio minuter. Testa med en sticka – fondanten ska se färdig ut utanpå men vara lös inuti.
Den ska liksom explodera när man sätter gaffeln i den.
Kan serveras med glass, men det är överkurs.
Men åh!
Vilken tid ska vi komma?
Hälsar två stora, två små och en jätteliten, som alla gillar choklad.
Kom nästa lördag! Pluffar åt alla!