Något mycket egendomligt hände mig på väg till tandläkaren härom morgonen. Eller snarare två egendomliga saker, inom loppet av några minuter. Så här var det:

Jag skulle vara hos tandläkaren klockan tio. 09:40 kom jag ut genom porten och upptäckte att jag glömt min plånbok. Åkte upp igen, letade, hittade plånboken och var tio minuter sen när jag kom ut igen och började småspringa genom snöstormen.

Min tandläkare har sin mottagning på Götgatan, precis vid Gunnarssons konditori och Skanstulls tunnelbanestation, men det tar minst en kvart att gå dit i motvind på snöbuckliga trottoarer så jag kände mig ganska jäktad. Vid övergångsstället efter Medborgarplatsen stannar en fiskbil för rött ljus. ”Perfekt!” tänker jag och skuttar ut i gatan, fram till bilen. Jag knackar på rutan och öppnar dörren på passagerarsidan. ”Ska du bort till fiskaffären?” frågar jag. (Göta Fisk ligger längre bort på Götgatan.) Chauffören stirrar på mig och ropar ”Nej!”
”Men jag ska bara bort till Gunnarssons, kan jag åka med dit eller?” fortsätter jag. ”Nej!” kvider chauffören, och jag inser att han inte vill att jag ska åka med. ”Okejdå, tack ändå” säger jag och stänger dörren och lufsar tillbaka till trottoaren.

Inte helt lugnande mössa

Först där och då slår det mig att jag har betett mig lite konstigt. Anna Toss, skärp dig! tänker jag. Du är snart femti, då får man inte lifta mitt i stan! Du skrämde säkert slag på den stackars fiskmannen, komma ångande sådär i öronlappsmössa och slita upp dörren.

Jag fortsätter Götgatan fram men bara några sekunder senare hör jag någon bakom mig som ropar: ”Hallå! Hallå där! Du!” Jag vänder mig om och ser två unga killar i en firmabil från ett stort telefonföretag. Den ena sticker ut huvudet genom bilfönstret och ser vilsen ut. ”Vet du var Västermalmsgallerian ligger” frågar han. ”Va, Västermalmsgallerian, det är ju på Kungsholmen!” svarar jag. ”Då är ni på helt fel stadsdel, det här är Södermalm.” ”Men hur kommer man dit då?” Jag tittar på klockan. Två minuter i tio. ”Jag kan förklara, men jag är jätteförsenad till tandläkaren. Kan ni köra mig dit, det är bara tre kvarter rakt fram.” ”Visst, hoppa in” säger killarna och skuffar ihop telefonkartongerna och ordersedlarna i baksätet. Så jag sätter mig i bilen och hinner precis förklara hur man tar sig till St Eriksgatan från Götgatan tills vi är framme vid tandläkarens port. Tio prick.

Vilken tur va?
Och ganska konstigt att jag både försöker lifta mitt i stan (har typ aldrig hänt förut) och blir upplockad av vilsekomna telefonförsäljare (har definitivt aldrig hänt förut) inom loppet av en minut. Vad är oddsen?

PS Ingen av killarna i telefonföretagsbilen hade GPS i sina mobiler! #fail

PPS Vid närmare eftertanke är jag inte alls säker på att det stod ”Göta Fisk” på fiskbilen. Jag är inte ens säker på att det var en fisk på. Jag hade väldigt bråttom, som sagt.

En sån här fiskbil var det iallafall inte, så mycket är jag säker på

Spara

5 Replies to “Ett märkligt sammanträffande på väg till tandläkaren”

  1. Vi måste ALLA börja hejda bilar vid rödljus! Det här är bara början: rätt som det är kommer jag inte att få konstiga blickar när jag pratar med folk i köer eller sätter mig på golvet i bussen.

    Upp till kamp FÖR de oberäkneliga!

    HURRA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *