Enligt Boverket ska alla barn i familjen ha ett eget sovrum, annars är man trångbodd, skriver Dagens Nyheter idag. Bra! Då kanske Boverket kan komma hit med några rum åt oss? Vi är sex vuxna och halvvuxna personer på tre sovrum och ett vardagsrum, som man egentligen inte får räkna.
Inte för att jag tror en sekund på Boverkets svarta teorier om att man får stress, konflikter och hemlöshet; ängslan, oro och försämrad motståndskraft; tuberkulos, magcancer och ytterst ett kortare liv av att bo tätt inpå varandra. Jag tror tvärtom att det är utvecklande för familjelivet. Men det blir ganska stökigt, och man hittar aldrig sina papper eftersom någon sover på dem! Så vi tar tacksamt emot alla extra rum som Boverket vill att vi ska ha.

4 Replies to “Trångbodda? Vi? Javisst!”

  1. Får ni något rum över kan ni nu baxa det åt Södra station till.Jag väntar vid min mila. (Verkar väl rätt skönt att dra sig tillbaks till en sån.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *