Vi satt och fikade igår och pratade om att det inte borde finnas någon KRAV-märkning i livsmedelsaffärerna. Istället borde det vara den besprutade, syntetiska maten som skulle få döskallemärkningar.

Typ: ”Mjölk från besprutade kor”.

Fast det är väl inte korna som är besprutade egentligen.

”Mjölk från kor som ätit besprutat gräs”.

Men tänk om gräset inte var besprutat utan bara sånt där annat gräs som man blir yr i hatten av?

Vad lite man vet om korna egentligen. Är det nån som verkligen håller koll, och kan se till att vi konsumenter får den information vi behöver för att göra rätt val?

”Mjölk från kor som har solat utan solskyddsfaktor”.
”Mjölk från kor som röstar på moderaterna”.
”Mjölk från kor som aldrig går och lägger sig i tid”.
”Mjölk från kor som aldrig är ute på dåligheter (extra torr mjölk)”.

Sånt satt vi och diskuterade. Vi kom inte fram till något särskilt.

3 Replies to “Vad lite man vet om korna egentligen”

Lämna ett svar till Översättarhelena Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *