Efter att ha varit evakuerade till grannhuset och den galna prästbostaden i elva månader (lite längre än planerat alltså) är vi nu tillbaka på åttan. Flytten tillbaka blev ännu mer förfärlig än jag vågade tänka på för ett år sen, faktiskt värre än den när vi flyttade hit förra gången. När vi till slut landade här, helt utmattade, fick vi inbrott i källaren – inget stulet, så vitt vi upptäckt än så länge, men ytterligare en dags jobb att städa upp efter inbrottarna. Sen visade det sig att allt möjligt är knas i vår nygamla lägenhet: det saknas diskmaskin, tvättmaskin och garderober, lådor i köket ramlar ur, den nya hissen strejkar, diskhon läcker, det finns inga lås på badrumsdörrarna med mera med mera. Och idag upptäckte vi att det är hål i taket så att det regnar in i ett av sovrummen! Vi fick lyfta bort dörren för att den blev helt genomblöt!

inregn

Och allt blev precis som jag förutsåg i februari förra året:

… dags igen att adressändra, flytta alla abonnemang, fylla i alla formulär. Dags att packa ner alla böcker i drygt 100 flyttkartonger (stadsbuden vill bara ha dem knappt halvfulla), packa ner allting annat i ytterligare hundra kartonger, montera ner alla lampor och krokar, surra ihop alla sladdar, samla ihop alla miljoner prylar, märka alla kartonger jättenoga, rulla ihop alla mattor, ta alla kläder från sina galgar och vika ihop, packa alla galgar, städa ur kyl och frys, bryta alla naglar och nysa oavbrutet av allt damm som virvlar upp. (…) dags igen att inte hitta nånting, upptäcka att alla lådor ändå står på fel ställe och huller om buller ¤#&*, dra alla sladdar igen, inse att internet inte funkar, ringa timslånga samtal till internetleverantören, montera upp alla lampor och krokar, försöka hitta kastrullerna för att laga mat och till slut hitta dem i en kartong märkt ”KÖK” underst i en hög i rummet märkt ”FÖRRÅD”, och så vidare och så vidare.

flytt01

(Utom att internet faktiskt har funkat direkt, utan krångel! Hurra!)

MEN vi är tillbaka. Hemma igen. Och det är fantastiskt skönt. Nu kommer jag aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig att flytta igen.

Iallafall inte i år.

5 Replies to “… och vi är tillbaka”

 1. Men huuuuuu! Så rysligt! Skriv, skriv och skriv och tjafsa och gnäll och ta bilder!

  När vi flyttade från Lund till Eskilstuna gick precis allt fel, som att
  • flyttbilen var hälften så stor som det var sagt, så två små skåpbilar fick komma en månad senare med massa saker som blev kvar i ett magasin i Skåne
  • skivspelaren (en sån riktig, gammal grammofon) flyttades inuti en buffé och kom fram som mos
  • alla våra affischer rullades obegripligt nog runt – på utsidan av – våra papperskorgar
  • fem parfymflaskor flyttades utan inslagningspapper i en låda tillsammans med vårt samlade bestånd av … hantlar.

  Jag fick priset sänkt med 50 %. (Men hade bra mycket hellre haft en dyr och smärtfri flytt.)

  1. Affischer rullade runt papperskorgar och parfymflaskor med hantlar! Fiffigt!

   Dock tror jag vi slog rekord idag då jag skulle baxa ut en tung kartong märkt ”HALL/Krukor” som av misstag hamnat i vardagsrummet och det plötsligt började forsa litervis med vatten ur kartongen! Då har nån JUBELÅSNA till flyttgubbe (förlåt men faktiskt) ställt en full vattenkanna i kartongen :O :O :O

   Det var också den enda kartong som vi inte packat själva. Vad lär vi oss av detta? Packa alltid kartongerna själv! Eller instruera flyttgubbarna att aldrig packa något som kan skvimpa ut!

 2. Huvva för flyttar som inte går som de ska! Jag minns den där flytten du skrev om Lotten. När man tittar på bilderna kan man å andra sidan undra om inte flyttbilen kom sisådär en månad för tidigt:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *