I går fick jag låna en bok av P. G. Wodehouse (ni vet, han med Jeeves och Wooster?) som jag inte hade läst förut, eller ens hört talas om. (Det finns säkert hundratre såna till! P.G.W. var väldigt produktiv.) Den heter The Girl On The Boat och handlar om en flicka på en båt. Med på båten är också en ung hjälte, Sam Marlowe, som på sid. 42 försöker rädda en Mr. Swenson som tycks ha ramlat i vattnet – men Mr. Swenson, som är från Sverige, håller inte alls på att drunkna utan simmar omkring och samlar in sedlar som någon har tappat i vattnet. Han blir på goda grunder förtörnad av Sams räddningsförsök och utbrister

books wodehouse 140408 02

”Svensk!” så där som svenskar gör när de blir retade. Eller vad det nu är de utbrister.

Jag vet inte vem det är som har satt en miljon små blyertskryss här och var i boken, men den är i alla fall väldigt rolig.

One Reply to “Saker svenskar säger när de känner sig (rätteligen) irriterade”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *