SkärmklippJag gjorde ett nytt test på The Political Compass när jag skulle göra en ny ”om mig”-sida här. Det visade sig att jag har glidit allt längre sydsydväst (eller är det västsydväst? Jag är inte så bra på orientering), när jag tog testet 2005 var mina koordinater -7.00 / -6.82.

Det är ganska ensamt i mitt hörn, ser jag när jag tittar på var de politiska ledarna håller hus:

polcomp_leadersSamt kan man konstatera att det är cirka sju gånger längre mellan Barack Obama och Francois Hollande än mellan Obama och Mitt Romney. Så ser det amerikanska politiska utrymmet ut. Skrämmande.

10 Replies to “Sydsydväst på den politiska kompassen”

   1. mer eller mindre, jag hamnade där i hörnet nånstans. Gjorde det på telefonen så det blev en fasligt liten bild.

  1. Kunde inte ha bättre sällskap. Har du sett diskussionen på min FB-sida? Jag undrar vad du tycker om skillnaden mellan det svenska och det amerikanska perspektivet på frågorna?

 1. Jag håller hus ett tuppfjät bort, det var en trevlig upptäckt:-) Fast jag funderar över många av frågorna och inser att en del av dem är väldigt inplacerande, så att säga. Vi i vårt hörn av världen med väldigt liberala/individualistiska åsikter om sexualitet och religion glider automatiskt nedåt så att säga. Och vår politiska tradition av att alla gör rätt för sig, även företag via beskattning och socialt ansvar plus vår arbetsrättslagstiftning, gör ju att det blir rätt vänstertungt i det här sammanhanget. Bra resonemang i de förklarande texterna!

 2. Håller inte heller hus sådär jättelångt ifrån. Jag hade lite svårt med en del frågor där svaren/svaret blev väl kategoriska.

  1. Jo det är klart att det blir lite fyrkantigt ibland. Jag såg ett liknande test, i The Guardian tror jag, om det brittiska valet, där man fick många fler alternativ, och kunde skriva egna kommentarer. Men det var förstås i ett annat syfte.

   1. Om gav ett mitten-alternativ av varken eller så skulle det kanske bli svårt att fastställa ungefär var på den politiska kartan som man håller hus. På det stora hela är det hyfsat representativt ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *