Min yngsta dotter är oerhört taktil, det vill säga: hon upplever genom beröring, och hon pillar på allt hela tiden. Vi är flera såna i familjen, men hon är värst, och hon kan ge oss andra halvt fnatt med sitt pillrande med stearinljus, fjärrkontroller, gummisnoddar, kapsyler, brödsmulor och all annan lös inredning.

Men häromdan fick jag ett snilleblixt! (tror jag). Vi borde sätta något vettigt i händerna på henne, omvandla hennes klåfingrighet till skapande. Stickning! Jag tycker mig ha hört att stickning är jätteinne och populärt just nu och att det inte alls bara är hundraåriga gummor som stickar, vilket var dotterns skeptiska invändning till mitt förslag.

Kruxet är förstås att jag inte vet ett dugg om stickning, så nu ber jag om hjälp. Är DU en stickare? Känner du någon som stickar? Är det coolt att sticka? Kan man lära sig snabbt? Finns det tuffa och ovanliga mönster att ladda ner nånstans? Finns det mangastickning? Kan man göra stickmönster av bilder? Finns det nån hemsida för stickande kids där de kan lägga upp sina maskor? Var köper man stickor och garn? Är det dyrt?

Andra bloggar om: ,

12 Replies to “Efterlysning: Stickande människor”

  1. cecilia n. som stundom kommenterar hos Lotten är en stickerska med en STICKBLOGG tillåme. Ska se om jag kan ragga fram henne… annars får du hojta hos sagda Lotten!

  2. Om man vill sticka coola mönster så kan man ta sprites (pixelbilder av t.ex. pac man eller super mario) och sticka! En pixel blir då en maska! Sticka är hur coolt som helst, och då är tant som tycker det endast 22 bast!

  3. Hej, min 10 åriga dotter har precis börjat sticka, finns hur mkt kul som helst. Just nu stickar hon handledsvärmare m. instickade pärlor (bara räta maskor). Kolla på biblioteket där finns det böcker med enkla beskrivningar på hur man stickar räta och aviga maskor t.ex. boken DoReDo. Yll och Tyll i Uppsala har en ganska bra hemsida. Vincent är en bra stickaffär på Norrtullsgatan. Lycka till! Hör gärna av dig om du vill ha mera tips!
    Pernilla

  4. Stickning är både coolt och roligt. Jag har sjävl stickat i evigheters evigheter och har en dottern med adhd som blir lugnare, ser resultat och kan varva ner genom att just sticka. Att börja fingervirka är ju ett bra sätt att komma igång oc se om det passar för just din tjej.
    Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *