Många kvinnor får ökad sexuell lust vid ägglossning. De blir flirtigare och klär sig mer omsorgsfullt, enligt ett brittiskt forskarteam.

mmxxaa!

Det låter rätt självklart och jag tror att effekten skulle bli ännu tydligare om man kunde mäta vilken inverkan tjejer med ägglossning har på män.
Oavsett om det beror på att man läcker en viss sorts feromoner vid ägglossning, eller på att man känner ökad lust och därmed blir mer attraktiv, eller en kombination eller whatever, så är det tydligt att många män reagerar annorlunda på kvinnor som har sin månatliga fertilitetstopp. Samma killar som flåsar en nacken den 14:e lägger knappt märke till en den 28 samma månad. Man behöver faktiskt inte ens klä upp sig, så jag lutar åt att det är feromoner.

Men det där är inte så konstigt alls, med tanke på hur stark driften är att föröka sig och uppfylla jorden hos människan, generellt sett.
Vad som är betydligt mer outforskat är fenomenet manliga ägglossare. Alltså killar/män som med sin blotta närvaro sätter igång ägglossningen hos kvinnor. Uppenbarligen måste ägget redan vara i startgroparna, men det kan ändå slita sig flera dagar för tidigt om en ägglossare kommer in i rummet.

Ägglossare ställer till problem. Dels blir det bebisar fast det inte var tänkt så. Dels blir det laddade möten mellan människor som egentligen inte borde. Men det struntar väl driften i, huvudsaken är att det börjar växa nya mänskofrön.

Jag skulle gärna vilja se lite forskning i frågan, så att jag kan säga vad var det jag sa en vacker dag och inte bara verka som nån slags bio-hippie. Till exempel skulle jag vilja veta om män också har en fertilitetscykel, och om de här manliga ägglossarna bara råkar vara på dag 14 väldigt länge varje månad, precis som vissa kvinnor är fertila och/eller har mens ovanligt många dagar. Och om det kanske finns kvinnliga ägglossare. Sånt skulle jag vilja få klarhet i.

Andra bloggar om: ,

3 Replies to “Ägglossare och andra sexbomber”

  1. Det finns tidigare forskning som visade att kvinnor visar mer hud vid ägglossning. Den studien bedömde dock inte klädernas ”elegans”.
    F.ö. minn jag vagt någon forskning om hur kvinnor reagerade på manlig svett … men inte detaljerna.

  2. Det är ganska rart på något vis att det finns forskare som låter folk lukta på svettiga t-shirts och använda trosor. Civilisationen har verkligen burit oss långt från våra ursprungliga omgivningar.

  3. Fan vad intressant! Vad ligger bakom dessa manliga ägglossare? Är det bara män som har väldigt ovanlig immunbild? (Studier visar att män och kvinnor med olika immunsystem fastnar väldigt lätt i varandras feromonduschar, om inte damen är på p-piller…p-piller ger en gravid feromonreaktion, och innebär att kvinnor väljer så likt immunsystem som möjligt, dvs de blir alldeles särskilt förtjusta i lukten av t ex sina egna familjemedlemmar och barn. Avkomma mellan olika immunsystem gynnas av fortplantningsdriften. Och utseende, kolla bara på mina brorsbarn :)det blev en ganska lång parentes det här).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *