dromalfapet

Så här blir det alltid när vi spelar Alfapet i vår familj, för vi är så rysligt duktiga.

(I våra drömmar.)

Nä men på riktigt då. Vad skulle ni göra av det här?

i   t å f l o r

Eller det här?

s n o r m u n

Eller den här förtjusande kombinationen?

h o r e r i   r

(Jag la faktiskt horeri och fick 16 poäng. Vi tillät även orden tygfot och snäppet.)

Andra bloggar om:

4 Replies to “alfapetnoga”

  1. I vår familj gäller regeln att alla ord är tillåtna om den som lägger det kan argumentera för det. Och riktigt bra ord skriver vi upp på insidan av locket till spelkartongen till evig åminnelse. Ett av orden som står där är – till mina barns förtjusning – ”kuksax”. Lagt av deras moder någon gång i ungdomen. Tre gånger bokstavspoäng på x:et om jag inte minns fel.

  2. Vi har olika regler beroende på om någon av familjens regelgalningar är med och spelar, eller bara vi andra hippisar. I det senare fallet har vi ungefär som ni.
    Jag är väldigt nyfiken på hur argumenten för kuksax lät!

  3. Åh, nu kom jag på mig att sakna ”riktigt” Alfapet! Just det där att argumentera för sina ord! Jag spelar bara Betapet på Internet numer, och då blir det ju ingen argumentation. Datorn bestämmer ju allt. Inte lika kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *