När min yngsta dotter är ute och cyklar på sin enhjuling får hon ofta glada tillrop. Hon är ingen fullfjädrat akrobat, måste fortfarande stanna till vid stolpar här och där, vinglar till ibland och måste ta stöd för att komma upp på sadeln. Men det gör ju inget. De flesta skulle inte ens ta sig en meter på bara ett hjul – för ett par veckor sen hojade dottern hela vägen hem till Söder från Hötorget!

enhjuliaSmå barn, vuxna och gamla, nästan alla ler, tittar och kommenterar beundrande. Ganska ofta får hon höra mer eller mindre roliga skämt också: Hörru, du har visst tappat ett hjul! och Har du glömt styret hemma? är de vanligaste. Hon tar det för vad det är – positiv uppmärksamhet.

Fast det finns tydligen en del idioter också. Häromdagen när vi var ute och cyklade tillsammans (jag på min tvåhjuling, och en bit efter henne just då) rullade hon förbi en grupp människor utanför en hårfrisering. Två kvinnor i min ålder och två lite äldre män. De tittade intresserat och sa någonting till varandra. Men just när hon åkt förbi dem ropade en av kvinnorna högt och skarpt BÖH! – och sen skrattade de allihop.

Dottern vinglade till men ramlade inte. Min första impuls var att hoppa av cykeln och bonka till kärringen som böhade, men eftersom jag vet att dottern hatar uppträden lät jag bli – dessutom var vi redan framme vid vårt hus och dottern stod utanför vår port och väntade på mig.

– Vilken jäkla typ! sa jag till dottern när vi gick in.
– Det där har hänt mig flera gånger förut, svarade hon, vissa verkar tycka att det är jätteroligt att skrämmas. De hoppas väl att man ska ramla av, så att de får skratta ännu mer.

Tja. Vad ska man säga. Det finns verkligen alla sorters människor på den här planeten.

Andra bloggar om: , .

3 Replies to “Idioter!”

 1. Det finns hopp:

  You know anybody who needs an ”anti-stupid” pill?

  BERLIN (Reuters Mon Aug 7, 8:30 AM ET) – A German scientist has been testing an ”anti-stupidity” pill with encouraging results on mice and fruit flies, Bild newspaper reported Saturday.

  It said Hans-Hilger Ropers, director at Max-Planck-Institute for Molecular Genetics in Berlin, has tested a pill thwarting hyperactivity in certain brain nerve cells, helping stabilize short-term memory and improve attentiveness.

  ”With mice and fruit flies we were able to eliminate the loss of short-term memory,” Ropers, 62, is quoted saying in the German newspaper, which has dubbed it the ”world’s first anti-stupidity pill.”

  http://news.yahoo.com/s/nm/20060807/od_nm/germany_pill_dc_1

  /Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *