Nej, det här ska inte handla om Israel och Libanon och vad som händer när Gud vaknar och upptäcker vad som görs i hans namn.

Det var jag som vaknade. Kvart över sex i morse, av teknomusik på högsta volym. Någon hade bilstereon på på allra värsta kräm på gatan nedanför oss.
Försökte somna om men musiken bara fortsatte, nu ännu högre – det lät som om stereon var inne i mitt sovrum.
Jag vacklade ut i köket för att stänga fönstret och hann precis se den unga ägaren till bilen, klädd i byggarshorts och hjälm, stänga bildörrarna och gå in i ett hus.

– Åhh, jag önskar att det fanns pottor igen, tänkte jag, som på den gamla goda medeltiden när man kunde hälla ut dem genom fönstret på folk som är för självupptagna för att tänka på sovande barn och folk som jobbar skift. Eller man kanske kunde ha en vattenslang kopplad till kökskranen och blöta ner ljudmarodörerna?

Just när jag tänkte det kom ett ägg susande genom luften och kraschade mot bilen. Vindrutan och kylaren blev helt nedsmetade. Haha! Det var någon längre bort i huset som var mer företagsam än jag. Ägg! Det hade jag inte tänkt på!

4 Replies to “Hämnden från ovan”

  1. Här ute i villakvarteren har vi problem med EU-moppar. En granne slängde en gång en tennisboll mot en sådan, vilket ju var att ta i. En karl i stan är så störd av allt tjyvåkande på nätterna och i arla morgonstund att han igår släpade ut sin säng och placerade i en gaturkorsning. (Stor uppståndelse!)

    Min man planerar att spritt näck gå längs vår gata fram och tillbaka. Då kommer han att anklagas för förargelseväckande beteende. För att gå omkring naken är värre än att köra i 90 på en 30-väg …

  2. Bra initiativ av mannen! Är det för att han vill sova i en cell (det kanske är tystare där?)
    Tycker att han ska ta med sig några ägg, för säkerhets skull. Själv ska jag börja sova med ägg under kudden.

  3. När jag bli pensionär ska jag bli som den där gubben i filmen ”Konsten att angöra en brygga” som skjuter på alla skärgårdsresenärer som kommer i närheten av hans ö. Det är nått som är lite charmigt över det (på något lustigt vis) :)

  4. Kanske en variant vore att gå över till Macho-grannen med en bulle, ett leende och vänligen förklara att han inte är ensam på jorden? Han kommer få svårt att säga emot med munnen full av bulle! Hmm, kanske vore nåt för Israel & Libanon – fler bullar mindre bomber!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *