Neil Gaiman är en av vår tids bästa fantasyförfattare. Han blev först känd i Sverige för serierna om Sandman, men på senare tid även som författare till böcker för barn och vuxna som American Gods, Anansi Boys, Coraline, Stjärnstoft och Goda Omen (tillsammans med Terry Pratchett).

Neil Gaiman har en hemsida där han också bloggar, med många långa intressanta poster. För alla som har lite lättare att läsa svenska än engelska finns nu Gaimans blogg översatt till svenska av Niklas Herrström, en alldeles vanlig svensk Gaiman-läsare!

Niklas har översatt bloggen sen i november 2005. Jag tycker det är ett fantastiskt jobb han gör och att Gaiman borde ge honom en medalj, eller iallafall en liten hjälte-ikon att lägga upp på sin sida. Enligt Niklas vet Gaimans webmaster om att sidan finns och har tydligen lovat att den ska läggas med bland länkarna på Gaimans sida, något som ännu inte är gjort.

Andra bloggar om:

2 Replies to “Niklas översätter Neils blogg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *