Neil Gaiman (1998)

Tristran Thorn är en ung man som bor i den lilla byn Wall någonstans på den engelska landsbygden. Han vill vara en god fåraherde och tänker inte så ofta på sitt magiska påbrå (hans mamma var från Faerie).
Mest av allt vill han gifta sig med den vackra men kyliga Victoria Forester. Victoria är inte ett dugg intresserad och försöker bli av med Tristran genom att lova honom en kyss i utbyte mot att han hämtar stjärnan som de ser falla. Tristran ger sig av (förstås, som den trögfattade tonårskille han är).
Men för att hämta stjärnan måste han gå genom muren utanför byn, muren som går tvärsöver den magiska ängen och som skiljer den vanliga världen från Faerie. När han går igenom öppningen i muren börjar hans livs äventyr.

Stjärnstoft är en riktigt magisk, glittrande saga, en kyss så djup att man måste hämta andan och flämta ibland. Neil Gaiman är så bra på sagor för vuxna och den här gången har han dessutom fått till en riktig pusselhistoria där det gäller att lägga detaljerna på minnet under vägens gång. Här kan du läsa början av boken!

Fler favoriter från Gaiman:
Coraline Ruskig rysare för barn (och modiga vuxna)
Goda Omen
Amerikanska gudar Gud är inte död, han är bara försenad

Stjärnstoft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *