Terry Pratchett och Neil Gaiman (1990)

Himmel och Helvete förbereder sig på Den sista striden. Antikrist är född – fast av ett misstag blir han förväxlad med en annan bebis, så istället för att uppfostras av de onda krafterna får han helt vanliga, mänskliga föräldrar. Han får namnet Adam och lever som ett alldeles vanligt barn i elva år.

Demonen Crowley och ängeln Aziraphale har fått nys om bebisförväxlingen och är fast beslutna att hitta Adam och stoppa världens och mänsklighetens undergång, eftersom de gillar världen och mänskligheten som den är.

Samtidigt sitter Anathema Device, en ganska snygg häxa, och studerar en bok med profetior från 1600-talet. Anathema ser att Armageddon är nära – hon vet bara inte var och när det ska ske, eftersom boken är minst sagt kryptisk skriven. Men spåren leder till den lilla byn Tadfield där Adam bor …

Två av mina favoritförfattare har skrivit en bok tillsammans. Bättre kan det nästan inte bli!

Goda Omen
Kids! Bringing about Armageddon can be dangerous. Do not attempt it in your home.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *