Äntligen höst på riktigt, krispig luft och färger som man vill pussa och stoppa innanför tröjan.
Här är listan över vad som är bäst med oktober:

Gulbrungröngråoranga

Ute: Sitta på en bänk i solen vid Årstaviken och dingla med benen. På en halvtimme går det förbi minst ett exemplar av alla typer av stockholmare som finns, utom östermalmare då förstås för de går på Gärdet.

Ute 2: Virvla upp löv med fötterna. Var inte rädd för igelkottar! De är lika rädda för dig. Virvla bara i de platta högarna.

Tv: Vad du än gör, missa inte fotbollsprogrammet FC Z. Z-killarna har blivit mina och dotterns hjältar. Heja FC Z, det går tio Roberto och fem Hysén på var och en av er. Om jag vore era föräldrar skulle jag vara så stolt över er!

Bok: Snow Crash av Neal Stephenson är den moderna och smarta motsvarigheten till Da Vinci-koden.

Bio: Äntligen får man se näsan! Och allt det andra i Bröderna Grimm.

Te: Godaste teet i höst och alla andra årstider är ekologiskt Earl Grey från Simon Levelt, finns bland annat hos Ekolådan.

Sida: LG2S goda råd om halloween, hösten och sånt.

6 Replies to “Oktobertoppen”

 1. Tack för en härlig tripp till Paris!
  Där har jag varit nu, med hjälp av dina bilder. Jag har suttit på café och förundrats över alla gravstenarna och promenerat i parken där man får beträda gräsmattan och beundrat byggnader och tänkt att dit ska jag åka igen, med mera tid än sist. Och absolut att jag ska besöka Montmartre. Kanske träffar jag Amelie. Tack igen!

 2. Vad glad jag blir att du gillade Paris! (Oj, nu lät det som jag hade hittat på hela stan själv men du förstår vad jag menar.) Visst är det bra när man kan resa så där, nosa på ställen utan att behöva betala dyra biljetter? Vet du att kyrkogården hade vi bestämt alldeles säkert att vi INTE skulle gå till, alla hade tjatat om den men det verkade så dystert tyckte vi och ville hellre göra annat. Så hamnade vi där ändå, och jag kommer nog aldrig att glömma den. Absolut värt ett besök alltså, nästa gång du är i Paris mer fysiskt …

 3. Själv besöker jag ALLTID kyrkogårdar, ja, om jag hinner. Å, jag tycker att det säger så mycket .., jag minns en i Bretagne .., så många ungdomar som omkommit och fotografier .. och det blev nästan som små romaner om livsöden och alla fiskarmännen,förstås.

 4. Jag försöker sprida ut min deppighet över året, det är nog mera det. Sen har jag lätt att bli både glad och ledsen. Och jag blev glad för din kommentar!

 5. 1.Springa runt i lövhögar med min dotter!
  2. Dricka latte på ett utefik inlindad i tre filtar.
  3. Långa promenader med en sovande son på ryggen och Marianne Fredriksson ”Ljudbok” på Cd’n.
  4. Kanelbullar…
  5. Kunna sitta inne och sy.

  3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *