Det går ett rykte om att Terry Gilliam har hoppat av inspelningen av Bröderna Grimm – tydligen skulle producenten Harvey Weinstein ha blivit så irriterad på den groteska lösnäsa som Matt Damon bär i filmen att han skickat en assistent för att stå ivägen för kameran och skymma Damon.
Sonen, 17, säger att det kanske är en etnisk fråga, att Weinstein kanske uppfattade näsan som antisemitisk. Jag har inte sett kranen i fråga så jag vet inte. Den officiella förklaringen är att Weinstein betalat dyrt för Damons medverkan och då vill han att stjärnan ska vara snygg. Men kan ingen ruska Weinstein hårt och säga att publiken inte går och ser en Gilliam-film om gamla folksagor för att få se Matt Damons vackra plyte?

Den finns i alla fall med på min filmer-att-längta-efter-lista, där just Bröderna Grimm tog sig upp till första plats efter att Star Wars III haft sin efterlängtade premiär:

 • Bröderna Grimm
 • Kung Fu Hustle
 • Liftarens guide till galaxen
 • Kalle och chokladfabriken
 • Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
 • Häxan och lejonet
 • Världarnas krig
 • 2 Replies to “Gilliam-film stupar på näsa?”

  1. Med tanke på att filmen är färdiginspelad för länge sen, om jag inte minns helt fel är det en del effekter och lite klippning som saknas nu, skulle jag inte sätta för mycket tilltro till det där ryktet. Bråket kanske förekom, det är inte alls otroligt, men Terry är kvar och stödjer filmen. Han var närvarande och presenterade Grimm i Cannes, när de visade 20 minuter från den.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *