Tom Robbins (Bantam 1984)

Om jag bara får välja en bok bland alla favoriter måste det bli Jitterbug Perfume, skriven 1984 av den amerikanske författaren Tom Robbins, mer känd för boken ”Even cowgirls get the blues”.

Den finns inte översatt så vitt jag vet, och kräver ganska bra kunskaper i engelska eller flitigt användande av ordbok.

Handlingen är en fantastisk historia som utspelar sig i olika tider och på olika platser, men på något sätt hamnar ändå allt på samma ställe till slut. Det handlar om sex, odödlighet, fruktbarhet, sex, parfym och rödbetor. Och varma bad.
Nämnde jag sex? Det är viktigt, inte minst för att kung Alobar, den vackra indiskan Kudra, guden Pan och den genialiska servitrisen Priscilla får ägna sig åt det ganska ofta i jakten på den mest underbara parfymen (och odödlighet).

Mitt exemplar av boken är tyvärr i upplösningstillstånd, läst så många gånger och i många olika element (ånga, vatten, strand, säng etc) så jag kan inte låna ut det. Och man kan såklart inte köpa den ny längre. Men den finns på välsorterade bibliotek!

Jitterbug Perfume

”Going … going … indigone.”

 

One Reply to “Jitterbug Perfume”

  1. Påminner om att jag borde ge mig i kast med mitt ex. av ”Half Asleep in Frog Pajamas”. Tom Robbins är faktiskt en av Anders Lundins favoritförfattare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *