Hans Alfredsson (W&W, 1983)

En otroligt smart samling deckarnoveller där komissarie Albin Vinkelryd berättar för sin gode vän Hals Alfredson om fall han minns. Han löste de flesta förstås, men inte alla …

Några av novellerna är spännande, några är trevliga, andra faktiskt vedervärdiga. En av dem, Bokförläggaren som slutade i badet blev filmatiserad som Falsk som vatten.

Lagens långa näsa finns också som cd-bok med Hans Alfredson som uppläsare.

Min favoritbok av Hans Alfredson är egentligen en helt annan: barnboken Varför är det så ont om Q?, även den inläst av själva författaren. Har man en gång lyssnat till Boven och Q-hunden glömmer man det aldrig.

lagenslånganäsa

2 Replies to “Lagens långa näsa”

  1. Hej!
    Underbar bok!
    Tog dock 15 år för mej att läsa den från det att jag hört den på talbok, lyssnat på den varje sommar flera nätter i sträck.

    Du råkar inte veta om det finns någon uppföljare på denna, eller om han skrivit någon liknande?

  2. Antar att du menar Långnäsan och inte Q-hunden. Jag kollade på Wikipedia för att se vad HA skrivit för böcker, men så vitt jag förstår finns inga fler deckarnoveller. Däremot har han ju skrivit en del hemska historier, som till exempel En ond man. Sen finns romanen En yxa i nacken, där kriminalkommissarie Albin Winkelryd löser ett fall, men den har jag inte läst.
    Om du inte har sett den teckande filmen Hundhotellet rekommenderar jag den varmt! Den är både Alfredssonsk, väldigt rolig och (pyttelite) kuslig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *