Tycker alla människor att såna där guldgröna, rosablå storslagna solnedgångar är vackra? Tycker djur att de är vackra? Skulle en marsian gilla våra solnedgångar? Vad bestämmer vad vi ska tycka är vackert? Varför föredrar de flesta människor en solnedgång före en mops (att titta på alltså)?

2 Replies to “1. Varför är solnedgångar vackra?”

  1. För att det är många olika klara och till största delen glada färger. Det är sällan man ser så många färger på en gång och med så bra övergångar som i en solnedgång. Sedan är det ju bara färger som anses vackra som ingår i en solnedgång, och de färgerna i sig gör att man blir glad. Blått, grönt, rött och gult, samt olika kombinationer av dessa. Hade solnedgångarna varit i gråskala så hade det säkert fortfarande varit sevärd, men verkligen inte vackert. Om en marsian skulle gillar våra solnedgångar? Mars har samma sol som vi och är även den en rund planet (som alla andra planeter), därför har de också solnedgångar som är snarlika våra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *