Om det av en händelse – en gudomlig kraft, eller en komet eller nånting annat förskräckligt och oemotståndligt – skulle hända att jorden, vår planet, slutade att snurra, hur skulle det påverka alla oss som bor här? Om den alltså skulle stanna helt abrupt, inte långsamt sakta ner så att man hann vänja sig och ordna olika skydd, utan med ett hemskt tvärstopp.
Hur skulle det kännas? Skulle allt levande dö med en gång? Och isåfall varför? Vad skulle effekterna bli i kropparna, i naturen? Skulle det låta? Hur skulle det se ut?

3 Replies to “2. Om jorden plötsligt slutade snurra, hur skulle det märkas för oss?”

 1. Då skulle alla människor kastas framåt några mil. Alla hus skulle åka framåt en liten bit. Allt vatten skulle forsa framåt och åka in i nästa sjö.
  Många vägar skulle bli spärrade och många hus förstörda p g a bergras.
  Svaga människor (t ex gamlingar, hjärtsjuka personer) skulle dö av belastningen.
  Alla resebolag skulle gå med vinst eftersom alla vill åka tillbaka till deras respektive hus/land/kontinenter. Träden skulle gå av. Det snabba lufttrycket skulle orsaka tornados och liknande katastrofer.
  Ungefär så skulle det bli.

 2. Om jorden slutade snurra så skulle ena halvan av jorden bli mörklagd. Hur det skulle kännas? Det skulle vara natt hela tiden på ena jordhalvan, och dag hela tiden på den andra. Den mörka halvan skulle antagligen bli öde, eftersom varken människor, djur eller växter kan leva utan solljus. Om man vill tänka vidare på det temat så kommer den ena jordhalvan att bli överbefolkad och många människor kommer att dö. Sedan kan man fundera lite på vad det gör med ekonomin.
  Två av de största länderna inom aktiehandel är Japan och USA. Ifall ena halvan av jordklotet blev mörklagd så är det stor sannolikhet att någon av de länderna, eller båda, skulle bli mörklagd. Om USA blev mörklagt så blev även Sydamerika det och regnskogarna har stor del i vår överlevnad, eftersom de producerar mängder av syre, som gör att det finns liv på planeten Jorden överhuvudtaget. Det skulle ta år att skriva ner alla följder av att jordklotet skulle snurra, men här har du några grundpunkter att fundera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *