Bilder från förr i tiden sa ni? Till att börja med har jag lånat en fantastisk bok om Carl Malmsten och den har en massa bilder från förr i tiden.

Ur ”Carl Malmsten, känd och okänd” av Lena Blomquist

Jag lånade den för att min farmor är med på en bild, men nu har jag dessutom lärt mig massor om möbeldesign.

Visst är hon väldigt söt, min farmor Greta? Den här bilden är tagen av min farfar, när de var ute och rodde på en alpsjö. Mycket romantiskt.

Nästa bild är från min mammas lådor. Det är hennes morbror Calle som är tvåa från vänster. Jag vet inte var de är på väg, men jag hoppas för hästens skull att det inte är långt.

Calle igen, med sina coola killar. Dåtidens hipsters av allt att döma. Calle blev målare och gick ett sorgligt öde till mötes, jag kanske skriver om det nån gång.

Slutligen: min mormor och okänd dam gör omvända situps (nej jag vet verkligen inte vad såna här övningar heter) på någons gräsmatta. Iförda badmössor, oklart varför. Solen skiner. Allt är väl, i den bästa av världar.

10 Replies to “Gambla bildher”

  1. Din mormor och en okänd dam gör omvända situps! Jag fullkomligen dör av förtjusning!

    Hur ska vi … hur … hur i hela friden ska vi se till att våra barn och barnbarn bloggar på detta sätt om oss? Ska jag ragga upp folk och posera i konstiga kläder och konstiga poser?

  2. Såna där poser har jag också sett på gambla bilder. Pappa gjorde sånt, det var nåt frisksportaraktigt de höll på med, han och hans polare. Och jag har för mig att även jag fick göra sådär i skolan, fast jag begriper inte vad det skulle vara bra för. Har det samma effekt som situps, menar ni?

  3. Åh vad fin hon är din farmor. Och kär, tror jag.
    De omvända situpsen har en fortsättning då man sätter ner tårna bakom huvudet och då heter den plogen. Lättare än man kan tro!

  4. Det låter som en fantastisk idé. Du klär dig i badmössa och krinolin och gör gymnastiska övningar på någon central plats i Eskilstuna. Jag plåtar. Våra barnbarn kommer att holo-blogga om oss som ”de konstiga tanterna”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *