SVT återöppnade sitt Öppna arkiv igår. Jag var förstås tvungen att kolla på några barnprogram från min barndom, och visa dem för mina (nu stora) barn. Sen tittade vi på Björne, från när de var små. Och redan där slås man av den ENORMA hastighetsökningen. Det är verkligen en hisnande skillnad på

grått som snurrar mot grå bakgrund

60-talets snudd på outhärdligt långsamma Pellepennan och Suddagumman

Snigel!

och Björne från 90-talet.

kusligt

Sen tittar man på Creepschool eller nåt annat som ungarna stirrar på idag, och genast infinner sig det akuta behovet att säga ÅCK ÅCK ÅCK, var ska detta sluta?

Kommer det ens att FINNAS barn-tv 2040, eller kommer kidsen då att studsa omkring i ett holodeck som små flipperkulor? Eller kommer allt ha gått i cirkel, så att hipsterföräldrarna sätter sina barn framför Anita och Televinken?

One Reply to “Hur ska det gå?”

  1. Allting går alldeles för snabbt för mig. Jag brukar titta på Godnatt, jord i slowmotion. Det är mer mitt tempo det.

    Arne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *