Rubriken borde vara ”Selma-scam”, men det här är inte bara en blåsning, det är SKAMLIGT och de skyldiga borde tårtas, hängas upp i sina hängslen och få nattkärl tömda över sig.

När jag sökte på Selma Lagerlöf häromdagen för att tipsa om en av hennes noveller hittade jag en Selmasida. Den verkade lite gullig sådär, skriven av någon som hade tillägnat den ”vår favoritförfattare Selma Lagerlöf (1858 – 1940).”

Det fanns bara två poster. Den första var fakta som verkade hämtad från Wikipedia.

Den andra hette ”Visa tänderna Selma!” och handlade om att Selma kniper ihop läpparna på sitt porträtt. ”Tandhälsan i Sverige har inte alltid varit så god” får man veta om man läser vidare, men ”under senare delen av 2000-talet räcker det inte med att bara ha hela tänder, dom ska se snygga ut också”. Sen kommer en länk till en sida om tandblekning ”som verkar vara riktigt hett”. (Klicka inte på den förstås.)

Fult!
Fy!
Skäms!

Selma skulle inte bara visa tänderna om hon fick reda på det här, hon skulle bita de skamliga länkskurkarna i benen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *