Att skriva kort är svårt, som jag konstaterade igår. Och noveller i all ära, men hur får man in en början, en mitten och ett slut på bara sex bokstäver? Det får man oftast inte. Men det har gjorts en del tappra försök. Förra året bad tidningen Wired ett antal science fiction- och fantasyförfattare att skriva varsin historia med bara sex ord. Resultatet blev blandat: det finns många bra inledningsmeningar bland bidragen, men få hela historier. Men här är de.Very Short Stories. Några är lysande, och de går fort att läsa!

Här är mina egna försök, inskickade som bidrag till en tävling som SF-bokhandeln hade i våras:

Lånad från Omegaro/DeviantArt

”Dag åtta förvandlades Gud till en pumpa.”

”Bakvänd helt historien blev tidsmaskinen efter.”

”Rymdgrisarna visade sig vara ganska ofarliga.”

”När vi vaknade hade vi vingar.”

”Hon öppnade locket. Mörkret vällde ut.”

”Utomjordingarna kom som brev på posten.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *