Allan Svensson fyller hundra år idag, men han tänker inte vänta på att personalen på ålderdomshemmet ska komma med tårta och sång. Istället kliver han ut genom balkongfönstret – och varför inte? Han har levt ett långt och händelserikt liv, och vet att man kommer långt bara genom att tala sanning. Annars hade det kanske inte gått så bra med Mao, Truman, Kim Jong Il, Einsteins bror och alla de andra som han träffat och hjälpt under sitt sekel på jorden.

”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” är rolig, lättsam och lärorik, om man tar den med en nypa salt. Jag frågar alltid efter roliga böcker i bokaffären, böcker som får mig att skratta högt, som en Jeeves & Wooster eller en Discworldbok kan göra. Den här boken fick mig inte att skratta högt, men den var klurig och smårolig på varenda sida. Och lite spännande – Allans rymning skakar om både polisen och den undre världen, och liken ligger som strössel i Allans gammelmansdarriga spår.

(från min LibraryThing-sida)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *