Det finns en bra sak med att vara sjuk, och det är att man hinner läsa böcker. (Om man inte har hög feber förstås.) Häromdagen låg jag nerbäddad med en tråkig, trist och långtråkig förkylning, men det fanns en alldeles underbar bokhög på bordet bredvid mig och jag hann faktiskt plöja hälften.

Först läste jag Hungerflickan av Hillevi Wahl. Boken är i stort sett självbiografisk, fast huvudpersonen heter Irmeli, och handlar om hennes tonårstid. I början av boken har Irmeli flyttat ifrån sin mamma som är alkoholist, och bor med sin pappa som är periodare. Hon reser till USA ett år som utbytesstudent, bor i två olika dysfunktionella familjer och kommer hem igen.
Irmeli har svåra ätstörningar; hon tröstäter mängder av onyttig mat och kräks sen upp den igen.

Jag har inte läst Hillevis tidigare böcker, men jag läste ofta och gärna allt hon skrev i Snack på föräldraNätet, back in the days. Hon skriver oerhört bra, tätt och spännande. Av någon anledning trodde jag inte att jag skulle bli så fascinerad av en bok som handlar om missbruk, men jag kunde inte sluta vända blad.

Hillevi har varit rar nog att ge mig ett extra ex av boken för utlottning samt ett grönt kuvert för utskick. Så skynda dig nu att skriva en kommentar här: försten som skriver och kan svara på frågan ”Vilket förlag ger ut Hungerflickan?” vinner boken!

2 Replies to “Bokutlottning: Hungerflickan”

  1. Heja Anonym, du vann boken! Skriv din postadress och skicka till anna.tosssnabelagmail.com så kommer den som en oljad blixt till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *