Ibland tänker jag på vad jag skulle göra om jag hade mycket pengar. Bygga ett luftskepp, starta en föräldrabyrå och ha fantastiska fester är några av förslagen. Resa upp nästan alla pengarna (igen) kanske. Ha råd med riktig rehabilitering till min mamma.

Men betydligt oftare tänker jag på att jag behöver mer tid. Jag skulle vilja ha ett extra dygn varje vecka, när resten av världen stod still!

Då skulle jag

• läsa alla böcker i min olästa böcker-lista
• skriva
• sortera min galna bokhylla
• sortera mina elftiåttatusen bilder
• sortera alla kartonger som är fulla med papper
• lära mig stenografi
cykla runt stan och ta bilder
• lära mig kinesiska, japanska och ryska
• läsa mig ner till noll olästa i min RSS-läsare
• städa skafferiet
• skriva mer

Sen, när resten av världen började röra på sig igen skulle jag säga till familjen: Idag tänker jag inte sitta nånting vid datorn. Det är mycket roligare att fika och ta långa promenader. Kom så går vi!

Vad skulle du göra?

11 Replies to “Vad jag skulle behöva tid till”

 1. Johnny: hur skulle du skaffa den? Bygga den själv eller gå till Filippinerna och stjäla den? Köpa den går ju inte, efersom resten av världen står stilla.

  Lotten: det är antecknat! Men vad skulle du göra då? Jag gissar på: städa källaren.

 2. Läsa mer. Sy, sticka och virka. Få ordning på foton (är det en folksjukdom?). Gå på utställningar, gallerier och bio.

  En del av detta kan jag faktiskt dra igång redan nu.

 3. Med andra ord skulle ni göra saker som ni inte tycker är så viktiga eftersom ni prioriterat bort dem från den tid ni verkligen har.

  Själv skulle jag nog göra mer av de saker jag redan idag prioriterar.
  ;-)

  Cruella verkar vara inne på den linjen också.

  SP

 4. Jag skulle kanske:
  o ge bort alla mina böcker till Myrorna
  o lägga alla papper i pappersinsamlingen
  o anställa en stenograf
  o öva mig på de språk jag redan kan
  o avinstallera RSS-läsaren
  o äta alla måltider ute
  o cykla runt stan och ta bilder

  Eller å andra sidan kanske inte.

 5. Jag skulle leta reda på alla de som producerar burkskinka, pressa dem platta med ångvält, vika magnifika flygplan av dem och kasta dem ut i rymden. (Jag vet att flygplan inte kan flyga i rymden, men eftersom de här burskinkemänniskorna inte producerar något som helst av vikt ska det nog funka ändå.)

 6. Hakke, jag kanske måste börja använda burkskinkefilter ändå fast det har gått så bra utan hittills. Jag ville ju låta er slippa de tråkiga inloggningarna! Men frågan är vilket som är värst. Jaja, nu är just den burkskinkan bortplockad iallafall.

 7. Maken har länge hävdat att jag vill för mycket och därför oftast är missnöjd. Jag börjar tro att det ligger något lite i detta. Så egentligen skulle mitt första mål vara att vilja mindre. Men det verkar så tråkigt.

  Jag skulle
  – flytta till Stockholm
  – umgås mycket mera med mina vänner irl, vilket hänger ihop med förra punkten
  – läsa fler böcker och färre tidningar
  – promenera mera
  – lära mig spanska
  – resa till Japan
  – skriva poesi
  – sammanfoga text och foto till konst

  Mer kommer jag inte på just nu.

 8. Kul att se Cruella när jag går in i kommentarsfältet i akt och mening att säga Stenografera kan Cruella lära dig, så kan du säkert lära henne nåt… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *