Borde egentligen packa men fastnade i topplistan för breven från Jorden till Gliese581d. Men iallafall, packningen! Önskar att jag vore som Garbo och kunde slänga ner bara en pyjamas, lite salt och en tandborste. Men min väska är full som en alika. Fast jag bara ska sitta i ett hus och skriva hela dagarna.

Är jätteglad att få åka men har samtidigt resångest, som alltid. Vill egentligen inte alls vara ifrån familjen. Vaknade i natt och började tänka på hur varmt det är i Grekland just nu. Jag som inte gillar värme. Det är 33 grader på dagarna och 25 på nätterna, skriver Christos, ta med solkräm och myggmedel. Jag kommer inte att kunna sova på nätterna. Och tänk om jag får influensa och 40 graders feber. 40 + 33, det blir 77, det är mycket feber. Och så börjar det säkert brinna för att det är så varmt och torrt, så ska jag försöka springa ur huset med sjuttisju graders feber, jag får kasta mig i havet och då dör jag direkt, spricker som en upphettad sten. Så där låg jag tänkte i säkert en halvtimme innan jag tog mig samman och tvingade mig att tänka på alla filmer jag har sett om brittiska damer som åker till Grekland varje sommar och målar, de sitter minsann med en stråhatt under ett träd med ett glas ouzo eller vad det är och ser svala ut. Kan de där gamla skrutttanterna så kan väl jag! Det ska bli roligt, säger jag, roligt!

8 Replies to “Resfeber”

 1. Om du får 40 + 33 att bli 77 HAR du redan feber!

  Här i Baku var det 26 grader när jag landade klockan två i natt. Har inte vågat mig ut än så jag vet inte hur hett det är idag …

  Lycka till med skrivandet! ”En feber-hallucinatorisk prosa” kommer kritikerna att skriva beundrande.

 2. Det bästa är att man lämnat tonåren och inte längre behöver kämpa för att bli brun. Livet under ett parasoll är underbart. Jag blir avundsjuk!

 3. Efter att ha läst några inlägg så måste jag säga att du verkar vara en förvånansvärt dålig och ointressant människa. Varför, VARFÖR, skriver du en blogg?

  Skrämmande.

 4. Oh Elefant, jag skriver för att andra fruktansvärt dåliga och ointressanta människor ska ha nånting att läsa. Vi måste hålla ihop, du vet!

 5. Många människor har jag mött, men aldrig en DÅLIG människa.. Vad är det? Jag blir jättenyfiken. Och vem bestämmer bra-dålig-skalan? Är den människan bra eller dålig? Eller är den inte en människa utan kanske..en Gud…eller en elefant?
  Detta är verkligen intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *