Den här söndagen ska jag göra ingenting*, har jag tänkt. Bara softa, umgås med familjen och … spendera timmar stående på huvudet i Lottens fantastiska, förvirrande och förmårrade julkalender!

Varje dag fram till jul, sedan 2005, har Lotten en hemlisbloggarkalender. Varje dag bloggar hon som om hon vore någon annan; oftast en känd bloggare eller författare eller en figur i en känd bok. Eller nånting annat. (Reglerna är lite oklara, för mig iallafall. Dessutom ska man leta efter en röd tråd som går genom hela kalendern. Det hela är feruktansvärt svårt. Ibland påstås det vara jättelätt, men det är alltid jättesvårt, utom en gång 2006(1) när jag (tack vare Julia) lyckades gissa rätt(2)! Att vi vann tröjorna på bilden var helt ologiskt, eftersom man (oftast) inte alls vinner när man gissar rätt, utan när man blir dragen ur ett plommonstop. Därför är det inte viktigast att gissa rätt, utan att vara med i plommonstopet, och att lägga ut dimridåer. Tur det! Eftersom man lätt framstår som en obildad barbar när man inte har den minsta aning.

Kristallklart? Bra, då är det bara att börja gissa. Men var varnad: du kommer att förspilla din dyrbara tid, komma försent till jobbet, försumma din familj, glömma att borsta tänderna och väcka din omgivning mitt i natten med höga rop på Ernst Brunner! Eller Karin Alvtegen!

* utom att tvätta, städa, sortera papper, laga trasiga grejer och sånt förstås

4 Replies to “Dag 7: Lottens underbara och gräsliga julkalender”

  1. Ö-H: Ingen aning, jag har inte ens hunnit kolla att de låg ute förrän nu. Det krånglade så här en annan gång också i gamla Blogger, hoppas det inte betyder att allt måste byggas om igen :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *