Vad enkelt det var när kidsen var små och man fick bestämma allting själv! Spaghetti med köttbullar är nyttigt, bestämde man, och då fick alla äta spaghetti med köttbullar. Nu är alla stora och bestämmer själva, men det är jag som går och handlar* och måste tyda allas kråkfötter på inköpslistan och köpa alla konstiga saker.

Just nu är det en som är vegetarian, en som inte vill ha nånting med mjölk i och en som måste ha sojakorv med fullkornsbröd, ketchup och djungelvrål till frukost varje dag. Vi har fyra sorters flingor i skafferiet, tre sorters salami i kylskåpet, fem olika brödsorter i brödskåpet och inte mindre än 14 olika teer i tehyllan. För att alla ska kunna äta sina favoritmackor och dricka sina favorit-teer.

14 teas

Vi äter nästan alltid middag tillsammans, och då äter alla det som P lagar, fast om det är kött i så gör han en vegoversion också. Och om det är tomatsås till pastan gör han tomatsåsen brevid, eftersom vi har en i familjen som inte äter tomatsås men gärna dränker bianco-pastan i parmesan istället. Han är snäll! Jag kommer inte ens ihåg vem som gillar skinka och vem som hatar lök. ”Efter alla år, mamma, hur kan du inte komma ihåg det” säger de förnärmat men faktum är att jag vägrar att lägga det på minnet.

* för att det står på Vem ska göra vad-listan: Veckohandla 2 ggr / veckan – Anna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One Reply to “Sojakorv och djungelvrål”

  1. Här hemma har vi numera tre vegetarianer, vilket faktiskt har förenklat saker och ting betydligt. Men vi har fem sorters tandkräm …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *