Hej, nu är vi tillbaka! Resan var kul och konst-ig, vi blev faktiskt snurriga och fick hjärtklappning av alla tavlor, skulpturer, fontäner och krusiduller. Men vill man bli fin får man lida pin.

Canovas angel winter channel masks I

Först var vi två dagar i Venedig, en stad som är ungefär tusen gånger bättre på vintern än på sommaren. Folktom, sval och luktar nästan rent. Gamla stadskärnan är en labyrint som slukar människor om de inte ser upp. I början försökte vi gå på instinkt men efter två nära-döden-i-Venedig-upplevelser tog vi fram kartan så att vi kunde gå mer planerat vilse.

details blu sul blu house hat

Sen tog vi tåget till Florens och blev helt betuttade. Tänk att faktiskt bo i en stad där nästan allting är så vackert! Det måste väl göra florentinarna till världens trevligaste folk, trodde vi, men blogg- och flickr-bekantingen Ilva avslöjade att de i själva verket är ganska tjuriga. Konstigt. Ilva var iallafall världens trevligaste florentin-svenska!

sitting on the dock of the bay inside the cupola III the muskrat I

Först var son2 och jag där själva i två dagar, sen med resten av familjen i två dagar till. Vi promenerade säkert tusen mil över broar och uppför och nerför kullar. Vi såg vespor, duvor, folk med lustiga hattar, änglar och djävlar, kyrkor, museer, museivakter som rusade efter folk och skrek NO FOTO!, drakar, helgon och demoner, vackra italienare, urgamla svärd, torkade pekfingrar, folk som gestikulerade och en bisamråtta i floden Arno.

Dante dramatic afternoon leaving Italy

En dramatisk eftermiddag blev vi av med alla pengar, fick tillbaka dem igen, blev vittne till en olycka och fick tolka för ambulanspersonalen, blev bryskt utkörda från ett bibliotek och tog en springnota. Sen reste vi hem.

Ledsen om det blev lite kort sammanfattning där, men världen verkar inte ha stått stilla medan vi var borta utan snarare har högarna med måste och borde och snarast!!! växt sig ännu högre sen vi kom hem.
Fler bilder finns här, och vi ses ju i kväll och kanske på lördag, vill du mig något så träffas vi där, kom hjärtans fröjd!

Andra bloggar om: , , , , ,

5 Replies to “bisamråttor & bloggträffar”

  1. Åh vad härligt. Venedig har jag kvar … med Firenze och Ilva har jag varit med om (dock ej samtidigt!) och det var trevligt (dock lääänge sen jag träffade Ilva)

  2. Oj, är det bra eller dåligt att jag var precis motsatsen till vad du tänkt dig? Hihi, jag visste inte att översättarhelena skrev om det med. Nu blev det väldigt pomfrittfixerat :)

    Det var väldans kul att träffa dig med, och jo, du är ihågkommen för mer än pommesen, men det var bara för rolig för att utelämna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *