Igår köade vi i en timme utanför biografen Skandia för att få gå på Köbildförhandsvisningen av Woody Allens nya film Scoop som Stockholms Filmfestival arrangerade. Den var värd en timmes köande! (Däremot gjorde vi misstaget att äta McD-hamburgare medan vi väntade. De var sjukt salta, kläggiga och äckliga. Aldrig mer McDonalds.)

Filmen har fått blandad kritik, mest gnäll och pretentiöst svammel. Vi hörde också blandade kommentarer efteråt (– Det var väl en konstig film? – Jaa. Konstig. och Froth! – Yes, but entertaing froth.) men under själva filmvisningen var publiken entusiastisk och skrattade ofta, och applåderade efteråt.

Det här är andra gången Allen spelar in en film i London med Scarlett Johansson i huvudrollen, men Scoop skiljer sig väsentligt från den tragiska Matchpoint. Den är en lättsam såpbubbla till deckarkomedi, och Woody Allen själv är med som den trötte trollkarlen Splendini i en av de fyra huvudrollerna. Den är jättekul, ganska spännande stundtals, och väldigt charmig. Och Hugh Jackman visar sig vara en riktig skådis – jag har bara sett honom som Wolverine tidigare och det är ju inte en roll som kräver så mycket. Men i Scoop är han lysande som rik, engelsk påläggskalv. Och stor, jättelik brevid lilla Scarlett.

Jackman, Johansson och Allen

Vi var helnöjda med filmen och ger den sju humlor av tio möjliga. Gå och se!

Andra bloggar om: , , , , , , , .

2 Replies to “Scoop – underhållande bubbel”

  1. Du har säkert rätt, eftersom jag är helt impulsstyrd och oftast låter tex hunger gå före principer. Men fy vad deras hamburgare är äckliga! Jag äter där så sällan jag kan redan nu och ångrar mig alltid när jag ändå gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *