Nu är jag 44 – det känns som en harmonisk och bra siffra, ett uppfriskande lyft från veliga 43 som varken var snyggt, jämnt eller svaret på livet, universum och allting. Fyrtiofyra är ett lyckligt nummer!
Dessutom låter det bra. 44 år. Det låter som om man vet vad man håller på med.
Jag blev firad på morgonen med tårta, sång och presenter i går. I kväll ska vi äta födelsedagsmiddag och till efterrätt blir det Gino!
Gino för 8 personer
200-300 g vit choklad
2 paket frysta jordgubbar (eller färska förstås om man kan trolla fram några fina)
3 kiwisar
2 bananer
10 mandarinklyftorSkala kiwisarna och bananerna. Skiva frukt & jordgubbar och varva dem i en ugnsfast form. Riv eller hyvla chokladen över. Gratinera i ugn på 275 grader några minuter, tills chokladen smält och fått lite färg. (Ett tips är att försöka bre ut frukten ganska plant, annars bränner man lätt topparna innan resten av chokladen är smält.)
Servera eventuellt med vaniljglass.
Det är faktiskt världens godaste efterrätt. Tydligen är den uppfunnen på en svensk krog, fast den har ett italienskt namn och smakar som en sommarkväll i paradiset.
Prova den gärna hemma, vänner och läsare, och glöm aldrig bort:
G R A T T I S på födelsedagen Anna!!!
Åh, grattis. Gino som är så fantastiskt gott! Har ätit det på en krog nära Nytorget på Söder, var det där det uppfanns borde de få nobelpriset i Ginologi.
Själv trodde jag att 41 var en bra ålder, men nu vet jag att jag har något ännu bättre att se fram emot. Inte illa!
Tack Pres & Hakke! Ginon blev helt galet god.
Med en enkel tulipaaan uppå bemärkelsedaaan, jag har den äran, jag har den äran att gratuleeeera.
Ty det har blivit populärt och är så välment och kärt – att jag är säker att innan kvällen det kommer fleeera!
En liten blomma så här planterad – uti en kruka, betyder MER än Orrefors som är dekorerad med vita liljor och orkidéer!
Ja med en enkel tulipaaan, uppå bemärkelsedaaan,
Jag har den äran, jag har den äran att gratuleeera!
Hurrahurrahurrahurra!
I efterskott.
Grattis! Och välkommen till 44-årsklubben, som även jag tillhör (i en månad till ungefär).
Vi brukar inte ha mandarinklyftor i vår gino, men det får vi nog testa.
Grattis½
Äsch! Grattis UTROPSTECKEN skulle det förstås vara, inte ett halvt. Fingret slant. Stort grattis igen!
Saring, Helena och Jonas: tusen tack! Jag kan rekommendera mandarin i ginon, Helena – sex av sju personer tyckte att det var en förbättring i vår undersökning (=födelsedagsmiddag) (den sjunde är en tonåring som alltid tycker tvärtom).
PS Saring, vilken sånginsats! Jag visste inte att det fanns så många verser på den där tulipanlåten. Tack igen!
Grattis i efterskott!
(Och inte fan ser du ut som 44 heller.)
Vaa, har vi setts? Jag vet att jag ser barnslig ut: det speglar säkert min mentala nivå. Jag hoppas uppnå ett värdigare utssende om typ fyrtio år till. Tack för grattiset förresten :)
Grattis i efterskott! =)