Troll och älvor finns. De har alltid funnits, och de finns fortfarande. När vi andra förändras, förändras de med. Det är inget konstigt eller otroligt, bara helt naturligt.

Människor har alltid ogillat trollen, eller varit rädda för dem. Trollen har alltid hållit sig för sig själva, och hållit ihop.

Det är likadant nu. Det finns bara inte så mycket skog att gömma sig i längre. Därför ser man dem mycket oftare nu. En del gillar att åka motorcykel, andra sitter på parkbänkar. En del är farliga på riktigt, andra är snälla. Precis som det alltid har varit.

 

 

Älvor finns också fortfarande, fast de är mycket mer sällsynta i städerna. Det beror på att det finns så lite ängar där. Man känner igen dem på att de har stort, burrigt vitt hår (om de inte har färgat det) och väldigt blek, nästan genomskinlig hy – tyvärr har jag inga bra bilder på älvor.

Varför berättar jag det här? För att Stationsvakt bad så snällt. Jag la fram ytterligare en av mina teorier samma kväll, om vad som egentligen döljer sig bakom fästingar och dirigenter. Den kommer senare.

Andra bloggar om:

3 Replies to “Annas teorier #1: Troll finns”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *