Vilken fin dag! Och i kväll är det bloggträff på Söders Hjärta. Kom alla och envar, det blir jättetrevligt!

Nu ska jag ut och cykla, men först måste jag kommentera två saker i dagens tidning.

Svenskarna skräpar ner värre än någonsin. Gatorna svämmar över av fimpar, godispapper och äckel. Vad är det med folk, har de aldrig gått i Mulleskola? Om jag kunde trolla skulle jag uttala en förbannelse över alla som slänger sina kladdiga rester och rykande stumpar, så att allt skräp man nånsin kastat skulle komma flygande tillbaka till avsändaren. Sen skulle jag gå omkring och peka finger åt alla som stod begravna i kletiga pappersservetter och uppblött tobak (om jag kunde få loss fingarna ur tuggummit).

Almanackan svämmar över av temadagar. Dagens Nyheter har uppmärksammat ett modernt fenomen och kartlagt ganska många okända dagar. Jag hänger kanske upp mig på småsaker, men de har varken fått med Talk Like A Pirate Day (19 september) eller Penisdagen (jag vet inte när den är, men det finns ju en vaginadag så då borde den väl också finnas?).

Andra bloggar om: , , ,

4 Replies to “Fina dagar, och skräpiga”

  1. Våra cocomments-kommentarer verkar vara hopkopplade och syns i varandras cocomments-rutor. På vissa bloggar, som Mittenextremistens, så fastnar inte ens kommentarer om man har klickat på cocomments. Man måste gå tillbaka och lägga in dem igen, har jag upptäckt (eller lägga in dem och sedan gå tillbaka och spara dem till cocomments).

  2. ban~ken: Att våra kommentarer syns i varandras coco-boxar tror jag beror på att vi (iallafall jag) har valt alternativet ”Show comments: include related” (istf ”written by me only”).
    Att kommentarerna inte fastnar på vissa bloggar kanske beror på att de bloggverktygen inte är helt kompatibla med coco ännu (jag bara gissar hejvilt). Bra att du sa det iallafall, nu har jag varit där och klistrat in min kommentar igen, envis som en röd gris …

  3. Det stämmer att ingen går på Mulleskolan nu för tiden. Unga jobbarkompisar har aldrig hört talas om den. Den måste bara återinföras! Och fram med skyltarna igen: ”Håll Sverige rent!”
    Tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *