Mellandagar. Skönt ord! Mellan plikt och lust, mellan ute och inne (fast mest inne), mellan se-tillbaka och se-framåt. Mellan två fester, och två jobb, fast det blev inte så mycket ledigt som jag hade hoppats. Men jag kan jobba hemifrån så det har varit helt ok.

mjuka murmeldjurBarnen lever som murmeldjur, sover till framåt eftermiddagen om man inte väcker dem, hasar nöjt runt i tofflor och lever på gröt, nötter och julmust. Ibland får jag för mig att de måste köras ut i snön men så minns jag att de är tonåringar nu, de fick en tillräcklig dos av täckbyxor, pulka, frisk luft och chokladtermos under hela sin uppväxt utanför stan. Jag behöver inte ha dåligt samvete.

Ibland (när de är vakna och jag är ledig) gör vi stillsamma saker tillsammans. Dotter-1 vill att jag kollar på hennes senaste nedladdade Naruto-avsnitt. Dotter-2 läser gärna högt ur den aktuella syskonen-Baudelaire-boken (hon lånar dem på bibblan och är just nu mitt i sexan, The Ersatz Elevator). Son-2 ser helst bra filmer – häromkvällen såg vi helt underbara En skön historia med Cary Grant, Katharine Hepburn och James Stewart. Vilket tempo i dialogen! De kunde verkligen snattra, dåförtiden. Virginia Weidler vid pianot spelandes Lydia The Tattooed Lady är genialisk.

Visserligen finns det inget som blir avlägset så snabbt som julen men jag vill ändå berätta en sak om julklapparna: De var lagom många i år och alla blev glada, verkade det som.
Bästa paketen från mig var

1) geek-newspeak-tröjorna till son-1 & flickvän-1
2) James Bond-karaoke-skivan till dotter-2, JB-freak, (ett megastort tack till Peter på Events4U i Bromma, som åkte in till stan med skivan bara för att vi skulle hinna få den före julafton!)
3) cd-skivorna med historiska spår från Bakhåll till son-2
4) biljetterna till En midsommarnattsdröm till dotter-1.

(Det var alltså mina favoriter, inte nödvändigtvis mottagarnas.) Bästa till mig var boken ”A Hat Full Of Sky” och ett par supersköna tofflor. Nu behöver inte mina tår bli till is när jag sitter vid datorn längre. Skönt!

PS Här är texten till Bröderna Marx-låten Lydia The Tattooed Lady.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *