Visst, jag kommer att ge efter. Jag älskar julen egentligen. Men det är ändå beundransvärt modigt att starta en motståndsrörelse.mot julen!

”You know holiday shopping is offensive and wasteful. You know Christmas ”wish lists” and ”gift exchanges” degrade the concept of giving. You know Christmas marketing is a scam, benefiting manufacturers, stores, and huge corporations, while driving individuals into debt. You know this annual consumer frenzy wreaks havoc on the environment, filling landfills with useless packaging and discarded gifts.
Yet, every year, you cave in and go shopping.”

Fast som min kloka yngsta dotter påpekar: Man kan ju faktiskt fira jul utan att köpa saker. Huvudsaken är att man har en trevlig dag tillsammans.

 

6 Replies to “Julmotstånd”

  1. Jag haller med dig fast lite julklappar ar det ju roligt att ge. Man kan ju ge riktigt genomtankta ena och inte sa manga. Och framforallt umgas!

  2. Kors – det finns en hel kampanj! Jag som bara bloggat om den ensamma personen som bojkottar julen!
    Jag håller med din dotter,att det handlar om en trevlig dag. Men jag bistår arvingen med nyttigheter en fattig student önskar åsså köper jag böcker – mest på antikvariat.

  3. Jag skulle gärna skippa julen, åtminstone all hysteri. Vi ger numera varann bara en pocketbok: föräldrarna, mormor, älskling, syskonen och jag, vi köper en bok till en i förväg utvald person och så får vi en. Eftersom vi, de yngsta, nu är i trettioårsåldern så går det bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *