Den amerikanska neurologen Alice Flaherty skriver att det inte måste bero på en skada eller överaktivitet i hjärnloben bakom örat när man skriver ofta, men att det kan göra det. Hon borde veta eftersom hon drabbades av en hjärnrubbning och blev skrivoman själv, som hon beskriver i sin bok ”The Midnight Disease” som presenterades i DN häromdagen.

ÖraJag tar mig betänksamt åt örat. Inte för att jag tycker att jag hinner skriva ens en bråkdel så ofta som jag skulle vilja, men visst, det kanske är lite rubbat att ha sån skrivklåda.

Häromdagen tyckte jag att jag kommit på ekvationen för hur ofta man skriver på sin hemsida/blogg:

F x E
——
L

där F är antalet konstiga funderingar som susar runt i ens huvud, E står för hur mycket man älskar ljudet av sin egen röst och L är hur mycket tid man är beredd att offra från sitt familjeliv.

3 Replies to “Hur mycket man skriver är enkel matte (eller en hjärnrubbning)”

 1. hej
  jag jobbar på ett företag och vi är precis i start groparna med en tidning till tonårsföräldrar men om tonåringen. vi behöver och är tacksamma för alla tankar funderingar kring ämnet som mailas in till mej för att tryckas i första nr är du intresserad eller undrar över något kring vår tidning ring gärna mej.
  MVH
  Pia Bohlin
  08-506 356 04
  070-606 94 09

 2. Jag har inte sett Pia Bohlins meddelnade tidigare. Jag undrar, om ni fortfarande förbereder tidningen, eller har ni redan startat eller det är inte aktuellt längre? Jag har en artikel om tonåringar i förrådet. Ska jag skicka?

 3. Hoppsan, det var en missuppfattning, jag hamnade på din sida genom google. Det behövs inget svar, jag har hittat svaret själv, tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *