Läser just nu:

Eva Lauri och jag av Jonas Bonnier
En inte särskilt smal tjej som heter Anna letar efter sin försvunna pappa. Eller hon kommer iallafall att börja leta efter honom, det står det på baksidan av boken, men där jag är på sidan 235 har hon inte hunnit börja leta ännu, hon är fortfarande insvept i den snygga rika framgångsrika Eva Lauris liv och kärlekshistorier eftersom hon både jobbar för Eva och bor hemma hos henne. Just nu har Anna upptäckt en av Evas hemligheter …

Allting är upplyst av Jonathan Safran Foer.
Knepig bok: Varannat kapitel, som är i brevform och ska föreställa vara skrivet av Foers ukrainska översättare, är roligt. Mest på grund av den knackiga men uppfinningsrika översättningen (Jag sa till en flicka på en berömd nattklubb: ”Mina ögon kommer väl till pass när jag skådar din oförlikneliga barm.” Jag kunde se att hon kunde se att jag var en förstklassig person.). Men varannat kapitel är själva romanen och den är inte kul. Jag tror att den ska vara burlesk men jag bara somnar av den.

Tidsskredet av Philip K Dick.
Den verkar bra men här är översättningen knackig på riktigt och det gör den svår att läsa. Den är från 1979, jag får kolla om det finns någon mer uppdaterad version.

Utrota varenda jävel av Sven Lindqvist
Lindqvist reser till mörkrets hjärta och lyser upp det inifrån så man tvingas att se de obehagliga sammanhangen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *