Min semester varade i tre veckor, nu är den slut. När jag kom hem från jobbet halv sex första dagen väntade jag mig att få väcka mina trötta tonåringar som blir värsta spökdjuren på sommaren, uppe hela nätterna och trynar hela dagarna om man inte kör upp dem. Istället hade de städat hela lägenheten! För att fullborda bilden av huslig lycka hade de kastat sig ner i soffan när de genom köksfönstret såg mig komma cyklande. Där satt de, fulla av syskonkärlek och städsamhet och låtsades som ingenting. Underbart onormalt!

Belöningen (för både mig och dem) blev middag från hamburgerstället och en sväng till bästa biljarden på Söder, Ringens Biljardhall. Där finns också Attack from Mars som är ett av M:s favoritflipperspel. På hemvägen tog vi en omväg över Medborgarplatsen och folkmyllret. Barnen tror mig inte när jag berättar om hur somrarna i stan såg ut på 60- och 70-talet. Visst fanns det uteserveringar, några stycken, men att äta ute var ju värsta lyxgrejen. Och stan var ju helt tom!

Det är andra sommaren i stan och jag gillar det fortfarande stenhårt. Sant att det inte finns så mycket badbart vatten som där vi bodde förut, men skillnaden mellan ett fullpackat Grisslinge och ett fullpackat badingEriksdalsbad är mest att vattnet i poolen är renare och att man slipper få sand i matsäcken. Vill man bada gratis havsbad finns Långholmen och Smedsuddbadet på cykelavstånd.

Och sommaren är fortfarande lång. Här är vad vi just nu ser fram emot:

Vad mer kan man önska sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *