Vilken dag det var igår! Först det där med den förtrollade farbrorn. Sen vid halv sex, när jag kommit hem från jobbet och satt och pratade med yngsta dottern om hennes avslutning i skolan, knackade det på dörren. Dottern sprang och öppnade och jag hörde en mullrande mansröst säga ”Goddag, vi är från polisen, står er balkongdörr öppen?” Ja, svarade dottern, och då ville de absolut komma in och titta.

Det visade sig att de letade efter den 19-årige rymmaren från Sundbo ungdomshem och trodde att han hade varit i en lägenhet i vårt hus, men när de letat där stod fönstret öppet. Så då trodde de att han kanske klättrat ut och upp på balkongen, till vår balkong och kanske upp på taket.

De ställde sig på vår balkong ett tag och spanade, två civila och trivselrunda herrar med mustach. Men ingen rymmare fanns i sikte så de tackade för sig och traskade vidare.

Jag blev ganska uppspelt av att det kanske hade varit en tvättäkta rymmare på vår balkong, men sen läste jag i DN att polisen hade haffat honom en halvtimme senare i Salem, så jag antar att det bara var falskt alarm.

Men det var spännande så länge det varade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *