Vad hände egentligen i morse? 12-åringen vaknade och gick upp av sig själv – i tid. 15-åringen vaknar visserligen alltid i tid men var ovanligt ostressad. Och 17-åringen gick upp bara tio minuter efter att jag väckt honom!

En stund senare satt alla och åt frukost och läste tidningen i lugn och ro. Alla var nöjda med sina pålägg och flingor. Efter tjugo minuter var alla ute ur lägenheten. Ingen hade glömt mobil eller busskort. Alla hade borstat tänderna. Ingen rusade hals över huvud med skorna i handen. Och alla hade städat undan efter sin frukost!

Fortfarande när jag cyklade till jobbet var jag tvungen att ruska på mig för att vara säker på att det inte var en dröm. Och det konstigaste av allt var att jag också kom i tid. Det måste ha varit någon slags science fiction som svepte över Södermalm i morse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *