Under våren har barn från hela Europa deltagit i en berättartävling om ett äventyr på internet. Olivia, 10 år, från Uppsala vann idag första pris i den svenska deltävlingen med sin berättelse ”Oönskade meddelanden”. Hennes berättelse handlar om Jannika som med hjälp av sina nätkompisar lurar den elaka Rymdspionen. Så här börjar den:

Jannika slänger sin väska mitt på hallgolvet. Hon vet att hennes mamma inte gillar det, men ingen är ju hemma. Hon sätter sig vid datorn, mycket ivrig att få komma i gång. Hon har fått en adress av Caroline, en adress till en chattklubb som handlar om rymden. Det är den hon ska gå in på nu.

Juryn, där jag deltog, var helt enig om vem som skulle knipa förstaplatsen. Vår motivering: ”En dramatisk, fantasifull och välskriven historia med ett bra budskap. Författaren tar handfast itu med de problem som kan uppstå på Internet och visar på lösningar. En värdig vinnare!”

Andra pris går till Marika, 13 år från Malmsjöskolan i Grödinge för berättelsen ”Resan” och tredjepristagare är Amanda och Sara, 12 år från Lulavanskolan i Luleå som skrivit berättelsen ”Datavirus”.

Läs de vinnande bidragen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *