Heltidsjobbet har kastat omkull min tillvaro helt, som vanligt. Hur hinner ni med allting, ni som alltid jobbar heltid? När läser ni veckobreven från barnens klassföreståndare, och när betalar ni in pengarna till klassresan? När köper ni nya gympaskor åt barnen och när ställer ni ner pjäxorna i källaren? När hinner ni sitta i telefonkön till vårdcentralen eller Telias kundtjänst? Eller blir ni aldrig sjuka? Går era telefoner aldrig sönder?

Jag fattar inte när folk hinner klippa sig, gå på föräldramöten, fylla i blanketter, boka tandläkartid eller städa garderoben. Använder de flesta sina kvällar och helger till att fixa räkningar, sortera tvätt, hitta borttappade böcker, laga trasiga jeans och sortera alla miljoner papper? När ska man då hinna ringa kompisar, träffa föräldrar, få frisk luft och prata med sina barn? För att inte tala om städningen?

Antingen är jag världens sämsta på att planera. Eller så vill jag göra alldeles för många roliga saker. Eller så gör alla andra sina ärenden på arbetstid, vilket skulle förklara allt.

One Reply to “Hur hinner folk med?”

  1. Du är inte ensam om att känna heltidspaniken. Idag är det måndag och då ska jag boka tid för bilbesiktning, betala räkningar och gå på föräldramöte. I morgon går hela dagen åt till tjänsteresa. Onsdag går jag direkt från jobbet till träningen. Allt får skjutas till helgerna då man hellre skulle behöva vila och umgås med folk. Jag vet inte hur man ska göra för att hinna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *