Eric Linklater (1945)

Systrarna Dina och Dorinda får problem när det blåser på månen – om de är snälla blir de ännu snällare, men om de busar en sådan kväll så blir allting bara ett elände. En dag rymmer de från Fröken Tjatlund och alla andra som bara skäller. De ska få hjälp av en häxa så att de kan befria sin pappa som blivit fånge i ett främmande land. Till att börja med förvandlar de sig till känguruer och blir vänner med en puma och en falk. En bok att skratta och gråta med.

Eric Linklater (som också har skrivit bland annat Djuphavspirater) hittade på den här historien för sina döttrar under en regnig promenad på 40-talet. Den är en typisk engelsk krigstidshistoria, med en hjältemodig pappa som sitter fånge hos en elak greve, modiga barn, en sträng guvernant och mat i överflöd.

Det blåser på månen
Jag har aldrig rest med en Puma tidigare. Det ska bli intressant.

One Reply to “Det blåser på månen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *